HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

A halott hal második halála a Hal-Álomban

2011.08.16. 10:11 HuPiedone

A sült haltól, kivéve az autentikus, délelőtt még a tóban lubickoló balatoni hekket, összefut a nyál a számban. Így a halsütödéknél rendszeresen elcsábulok, hogy aztán a felfokozott vágyak fűtötte ábrándokat többnyire a keserű kiábrándulás kövesse. Mint a balatonszemesi "Hal-Álom" nevű műintézmény esetében is. Pedig ajánlották. Többen. Meg még a "Magyar Konyha" is beválogatta a top 10 balatoni halsütöde közé (bár az ő döntésük biztos le volt zsírozva egy jó adag pontyszalonnával).

Negatív kritika, amiben ajánlok három jó helyet!

Hal-Álom halsütöde
Balatonszemesi jachtkikötő

Látogatás ideje: 2011. augusztus

Bármennyire is szimpatikus lenne a harminc évvel ezelőttről itt maradt, becsülettel halat sütögető büfés képe, azt nem valószínű, hogy a Hal-Álomról mintázták.

Nem kell messzire menni, ha az ember kitűnőt akar enni Szemesen. A főút mellett ugyanis ott van a méltán agyondicsért Kistücsök. Ugyan egész más árkategória, de az a vendéglő a rendes magyar főzőművészet alapjain visz kifogástalan modern konyhát.

A halászlevük leve meglehetősen híg. Alján a sűríteni hivatott passzírozott halpép úszkál, amivel annak idején a szegedi csárdatulajdonosok halásztak a zavarosban. Ezen kívül találunk még benne egy darab pontypatkót (a pontyról még később), meg egy kocka összecementálódott halikrát. Ehetetlen.

A túlparton, a szigligeti kikötő kis tisztességes családi vendéglőjében, Marcsinál viszont nagyon ízletes halászlevet volt szerencsém enni nem rég (kár, hogy gyufatészta nélkül főzik, de ez ízlés kérdése). A parasztreggelijük, meg minden egyebük is jól összhangban volt a csodálatos környezettel. Mindig telt ház van...

Sült ponty is van, vékony paprikás-fűszeres bundával. Ez az a hal, ami megbízható helyről beszerezve, értő kezek által elkészítve utolérhetetlenül ínycsiklandozó ízvilágú (ettem már ilyet; félreértés ne essék, nem értek hozzá, nem én készítettem, viszont nagy ügyesen felismerem, ha finom). Nos itt ez a hizlaldában tenyésztett, ízetlen állat, amit én ettem, leginkább kocsonyás hájjal rendelkezett (ami egy boldog életű pontyból mértékkel fogyasztva igazi csemege) említésre sem méltó fűszerezése alatt.

Mindezt egy rendkívül undok hölgy osztogatta, aki egyébként bio módon kézzel fogta meg a halat, a kenyeret, az uborkát... Óriási lelkiismereti piros pont billenti fel eggyel az értékelést, ugyanis a pénztáros hölgy a félig elfogyasztott halászlé árát elengedte.

Sajnos a mosdóban nem volt szappan, így...

A zsírt magamról csak a kikötő bejáratánál található Kishalász Bisztró kristálytiszta WC-jében tudtam lemosni. Ott ugyanis bánatomban megettem egy finom házi túrógombócot. Nagyon korrekt helynek tűnik, minden tiszta, rendes, ezek szerint még a konyhájuk is jó lehet.

Lehet persze, hogy csak ottjártamkor sikerült minden félre, de a Hal-Álmot az én tapasztalatom alapján határozottan...

Nem ajánlom!

szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: balaton kritika hal büfé halsütöde hal álom

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr473130518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása