Vasárnapra a kötelező magyar menü: rántott hús, krumplipüré, uborkasaláta. Esetleg még az egész előtt egy jó húsleves. Nincs is ezzel semmi baj, ha jól csinálják, de a rántott húst is simán el lehet rontani. Ez ha otthon történik, akkor nem annyira tragédia, nagyobb a probléma, ha egy vendéglőben. Egy bécsiszelet vendéglőben.
Bécsiszelet Vendéglő
1085 Budapest, József krt. 63.
1/318-4934, 1/318-5751
becsiszeletvendeglo.huLátogatás ideje: 2010. január
Hirtelen ötlettől vezérelve sikerült betérni a Bécsiszelet Vendéglő nevű vendéglőbe, ami azzal hirdeti magát, hogy borjúból (is) készítik a rántott húst. Másik nagyon szimpatikus vonás a hangsúlyozottan "vendéglő" és nem "étterem" önmeghatározás. Ez már-már kuriózum számba megy, úgyhogy rajta!
A vendéglő Körút felőli bejáratát öles cégér díszíti, nehogy eltévessze az ember. Belépve egy néhány asztalos, faberendezésű, karikatúrákkal díszített falú kellemes helyiségbe jut az ember. Ez senkit se tévesszen meg: a hely ennél sokkal nagyobb, hátul labirintusokon keresztül még csomó terembe el lehet jutni (meg a mellékhelyiségbe is; ez utóbbi tiszta, de alaposan lehasznált volt).
Naná, hogy "óriás" bécsiszeletet rendeltem borjúból, méghozzá "bécsi salátával". Ez utóbbi egy vegyes, káposztát és krumplisalátát tartalmazó köret, ami kitűnően passzol a bécsiszelethez.
Amikor a nyúzott, de készséges pincér kihozta a rendelést, az első gondolatom az volt, hogy ez a hús valóban óriási. Az alapterülete nagyon nagy, cserébe viszont a harmadik dimenzióba alig nyúlik bele: öreg hiba a húst papírvékonyra klopfolni, majd jó vastag panírral berántani. Nem tudom, ezt valaki tényleg szereti? Nem lehetne inkább kisebb tányéron kihozni, de egészséges vastagsággal azt a szerencsétlen marhadarabot? Az étel élvezeti értékét tovább rontotta, hogy - gondolom a közízlésnek való megfelelési kényszer miatt - a hús határozottan túl sós volt. A saláta viszont tényleg remekre sikerült, sajnálatos módon a bécsiszelet viszont, mint ahogy írtam, nem. Pedig egy bécsiszelet vendéglőtől ezt várná el az ember - hiszen miért akarna afrikai harcsapaprikást ebédelni (mert ez is szerepel az étlapon)?
A Bécsiszelet Vendéglő tehát sajnos a lényegben leszerepelt... Mindezek mellett természetesen az ár/érték arány is a gyenge felé hajlik.
(Már csak zárójelben: az egyébként sajnos nem igazán étvágygerjesztő honlapról le kellene venni a most már annyira nem jól csengő Sciennet nevet hirdető emblémát...)
Utolsó kommentek