HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Laposra taposva - Bécsiszelet Vendéglő

2010.01.22. 12:00 HuPiedone

Vasárnapra a kötelező magyar menü: rántott hús, krumplipüré, uborkasaláta. Esetleg még az egész előtt egy jó húsleves. Nincs is ezzel semmi baj, ha jól csinálják, de a rántott húst is simán el lehet rontani. Ez ha otthon történik, akkor nem annyira tragédia, nagyobb a probléma, ha egy vendéglőben. Egy bécsiszelet vendéglőben.

Bécsiszelet Vendéglő
1085 Budapest, József krt. 63.
1/318-4934, 1/318-5751
becsiszeletvendeglo.hu

Látogatás ideje: 2010. január

Hirtelen ötlettől vezérelve sikerült betérni a Bécsiszelet Vendéglő nevű vendéglőbe, ami azzal hirdeti magát, hogy borjúból (is) készítik a rántott húst. Másik nagyon szimpatikus vonás a hangsúlyozottan "vendéglő" és nem "étterem" önmeghatározás. Ez már-már kuriózum számba megy, úgyhogy rajta!

A vendéglő Körút felőli bejáratát öles cégér díszíti, nehogy eltévessze az ember. Belépve egy néhány asztalos, faberendezésű, karikatúrákkal díszített falú kellemes helyiségbe jut az ember. Ez senkit se tévesszen meg: a hely ennél sokkal nagyobb, hátul labirintusokon keresztül még csomó terembe el lehet jutni (meg a mellékhelyiségbe is; ez utóbbi tiszta, de alaposan lehasznált volt).

Naná, hogy "óriás" bécsiszeletet rendeltem borjúból, méghozzá "bécsi salátával". Ez utóbbi egy vegyes, káposztát és krumplisalátát tartalmazó köret, ami kitűnően passzol a bécsiszelethez.

Amikor a nyúzott, de készséges pincér kihozta a rendelést, az első gondolatom az volt, hogy ez a hús valóban óriási. Az alapterülete nagyon nagy, cserébe viszont a harmadik dimenzióba alig nyúlik bele: öreg hiba a húst papírvékonyra klopfolni, majd jó vastag panírral berántani. Nem tudom, ezt valaki tényleg szereti? Nem lehetne inkább kisebb tányéron kihozni, de egészséges vastagsággal azt a szerencsétlen marhadarabot? Az étel élvezeti értékét tovább rontotta, hogy - gondolom a közízlésnek való megfelelési kényszer miatt - a hús határozottan túl sós volt. A saláta viszont tényleg remekre sikerült, sajnálatos módon a bécsiszelet viszont, mint ahogy írtam, nem. Pedig egy bécsiszelet vendéglőtől ezt várná el az ember - hiszen miért akarna afrikai harcsapaprikást ebédelni (mert ez is szerepel az étlapon)?

A Bécsiszelet Vendéglő tehát sajnos a lényegben leszerepelt... Mindezek mellett természetesen az ár/érték arány is a gyenge felé hajlik.

(Már csak zárójelben: az egyébként sajnos nem igazán étvágygerjesztő honlapról le kellene venni a most már annyira nem jól csengő Sciennet nevet hirdető emblémát...)

szerintem: (3/5)
szerintetek: (4/5)

4 komment

Címkék: kritika étterem vendéglő rántott hús bécsiszelet vendéglő

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr691651867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medori 2010.03.22. 00:41:06

Nekem soha nem tünt szimpatikusnak a hely.
De Bécsben ismerek egy remek bécsiszelet vendéglőt ( 2lieserln.at/ ), csak ajánlani tudom.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2010.03.26. 12:19:15

@medori: Köszönöm, nem ismertem a vendéglőt, de legközelebbi bécsi látogatásommal felkeresem!
Ahol voltam többször Bécsben az a Schnitzelwirt (www.schnitzelwirt.co.at/). Remek borjúbécsit készítenek, és a vegyessaláta is príma hozzá. Mást nem is kóstoltam.
Mondjuk az osztrákoknál nem értem, hogy miért mindenhez a szalmaburgonyát erőltetik. Mindenhez az az alap. A bécsiszeletnél viszont rendre hozzák a formát :-).

KóserKároly 2010.11.13. 00:47:18

@HuPiedone: Én is a Schnitzelwirtet akartam ajánlani. Isteni.

tytyke 2011.03.15. 09:30:27

Több Bécsiszelet Vendéglő is van Budapesten, mi a Király utcaiban voltunk diplomaosztás után. Bécsiszeletre senki sem vágyott közülünk, de a Mona Lisa álma az isteni volt! A többiek is elégedettek voltak. És nekem az árral sem volt bajom.
süti beállítások módosítása