HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Értékelési irányvonalak

2010.01.12. 13:01 HuPiedone

Az alábbiakban leírnám, hogy mik azok a szempontok, amik alapján egy-egy vendéglátóhelyet értékelek. Ezekre - az egyes vendéglők összehasonlíthatósága miatt - mindig próbálok odafigyelni. Hasonlóan egyes információkat minden egyes kritikámnál meg szeretnék adni az alanyról, mert azok az esetleg odalátogatók számára hasznosak lehetnek.

Ezeket a pontokat mindig figyelembe veszem értékeléskor:

  • Étel és ital minősége: természetesen ez az elsődleges szempont - kizárólag teljesen szubjektíven
  • Berendezés, hangulat: másodlagos, de fontos szempont, azaz, hogy kellemes környezetben lehet-e elkölteni az étkeket
  • Kiszolgálás minősége: ez is lényeges
  • Mellékhelyiség: sok mindent elárul a helyről, így ezt tehát, hacsak nem felejtem el, meglátogatom (nomeg amúgy is :-)).
  • Ár/érték arány
  • Megkérdezem magamtól: visszamennék-e? A helynek valamiben elég jónak kell lennie ahhoz, hogy biztosan meglátogathassam újra.

Mindezek alapján végül egy 1-5-ig terjedő értékelést adok a helynek, csak, hogy ilyen is legyen. Ez azonban nem alkalmas abszolút összehasonlításra: természetesen nem ugyanazt kell várni egy "ötös" talponállótól és egy hasonló értékelésű kifinomult vendéglőtől. Az értékelést mindig az adott hely kategóriájához viszonyítva kell érteni.

Egyes értékelést a messziről, kettest a simán kerülendő vendéglátóhelyek kapják, ahol a kettes annyiban jobb az egyesnél, hogy van remény a javulásra, biztató pozitívumok figyelhetők meg. Hármas értékelés fölöttiek azok a helyek, ahova vissza is mennék (bár nem minden esetben). Konkrétan hármasok azok, ami "jók", vagy "egész jók", nem volt semmiféle nagy és felejthetetlen probléma. A négyes-ötösöket mindenkinek merem ajánlani, ezekbe vissza is térnék, vagy éppen rendszeresen visszajárok. Ötös az a hely, amelyik adott kategóriában már-már felülmúlhatatlant nyújt.

Az értékelés mindig a bejegyzés alján látható (amennyiben az adott bejegyzés egy kritika), villák szimbolizálják. A tisztelt olvasóközönség természetesen szintén értékelhet: ekkor kérném a hely, nem a bejegyzés színvonalát értékelni.

Ezeket az információkat mindig megadom egy kritikában:

  • Természetesen a hely pontos neve
  • Cím, webcím (ha van)
  • Látogatás dátuma (körülbelül)
  • Képek lehetőség szerint

Szólj hozzá!

Címkék: irányvonalak

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr861625904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása