Na hol lehet kapni Budapest legjobb gyrosát a Szeráj (lesz még róla szó) után? A "nyócker" közepén, a Gyros Barlangban.
Kincs a barlang mélyén - Szezám Büfé (Gyros Barlang) a Baross utcában
2010.01.16. 21:00 HuPiedone
1 komment
Címkék: kritika gyros gyorsétterem gyros barlang
Kávéból olasz - Costa Coffee
2010.01.14. 17:51 HuPiedone
Nem is olyan rég nyitott meg a Costa kávézó az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út sarkán, sajnos egy igen jó antikvárium helyén. Nem vagyok nagy híve a nagy kávézó-láncoknak (nálunk nincs is túl sok), de el kell ismerni, kávét főzni tudnak. Annak idején a Costa Coffee története az olasz Costa testvérekkel kezdődött, a kávéjuk így talán valóban finom is lesz, mondhatnánk. Az.
Szólj hozzá!
Címkék: kritika kávézó önkiszolgáló
Megpihenni fapadokon - Gyulakeszi Autóspihenő
2010.01.13. 17:25 HuPiedone
A Gyulakeszi Autóspihenő (sic!) története minden magyar mikrovállalkozó amerikai álma. Mert a büfé-kategóriában is létezhet távollátó üzletpolitika és töretlen fejlődés, ebben pedig nincsen semmi csodálatos.
3 komment
Címkék: kritika gyorsétterem önkiszolgáló
Churchill beájulna - Jonh Bull Automobile Pub
2010.01.12. 13:24 HuPiedone
Történt egyszer, hogy a Maros helyett (aznap éppen ötkor zárt, és erre nem számítottam) az ugyanazon utca végén található John Bull Pubba sikerült betérnem. A hellyel ezúton kialakult kapcsolatunk valószínűleg meg is fog rekedni ezen a szinten...
7 komment
Címkék: kritika pub kocsma vendéglő jonh bull automobile pub
Az ember tragédiája Örkény-abszurdban - Madách Kávézó
2010.01.12. 13:08 HuPiedone
Gyalog többször elmentem a Madách kávézó előtt, mielőtt betértem volna. Csendes, kellemes hangulatú helynek tűnt, pont olyannak, ahova az ember beül egy-két-sok órára, ha például digitális nomádként a laptoján akar valamit ügyködni. Ez utóbbinak alapfeltétele a wifi, amit nagybetűkkel hirdet egy matrica a bejárati ajtón, tehát ez is megvolt, így egyszer be is mentem.
4 komment
Címkék: kritika kávézó madách kávézó
Értékelési irányvonalak
2010.01.12. 13:01 HuPiedone
Az alábbiakban leírnám, hogy mik azok a szempontok, amik alapján egy-egy vendéglátóhelyet értékelek. Ezekre - az egyes vendéglők összehasonlíthatósága miatt - mindig próbálok odafigyelni. Hasonlóan egyes információkat minden egyes kritikámnál meg szeretnék adni az alanyról, mert azok az esetleg odalátogatók számára hasznosak lehetnek.
Szólj hozzá!
Címkék: irányvonalak
Beköszöntő
2010.01.12. 13:00 HuPiedone
Ez gasztroblog, vagy ez mi ez? Nos, ez valóban valami olyasmi. Egy húszéves - bármiféle előképzettség és különösebb kulináris műveltség nélkül - mindenfelé betér egy vendéglőbe, hogy csillapítsa éhségét és szomjúságát. Ide pedig leírja, hogy mennyire volt megelégedve. Az elnevezésben szereplő "gourmand"-t is tessék tehát humornak, nem nagyképűségnek venni.
Remélhetőleg mindeközben nem lesz túl modoros :-).
Utolsó kommentek