HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Kávéból olasz - Costa Coffee

2010.01.14. 17:51 HuPiedone

Nem is olyan rég nyitott meg a Costa kávézó az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út sarkán, sajnos egy igen jó antikvárium helyén. Nem vagyok nagy híve a nagy kávézó-láncoknak (nálunk nincs is túl sok), de el kell ismerni, kávét főzni tudnak. Annak idején a Costa Coffee története az olasz Costa testvérekkel kezdődött, a kávéjuk így talán valóban finom is lesz, mondhatnánk. Az.

Costa Coffee
1061 Budapest, Andrássy út 2.
costa.co.uk

Legutóbbi látogatás ideje: 2010. január

Piedone: Costa CoffeeA Costa mindig teli van emberekkel, ami már "gyanús", a többségük pedig külföldi, ami még gyanúsabb. Azért az egész nem csoda, mert a hely tényleg színvonalas, én is többször visszatértem.

Önkiszolgáló rendszerben működik a kávézó, és ezt az amerikai stílust ebben a kategóriában annyira nem szeretem. Megfejelve azzal, hogy a kávézóban mindig tömeg van, így sorbanállásra is számítani lehet, ez határozottan kellemetlen. Mindazonáltal a kiszolgálásra, még ha pultnál is történik, kifogás nem lehet.

A kávé pedig igazán kitűnő, a sima croissant szintén. Bár mindkettőben alatta marad a füredi Karolinának, messze kimagaslik az átlagból. Kipróbáltam egy melegszendvicset is, az felejthetőre sikerült. A sonkás-sajtos croissant pedig egyenesen csapnivaló. Ha lehet még rosszabb, egyenesen ócska a linzer, amit ehetetlenné tesz a fűrészpor-szerű tésztakorongok közé kent émelyítően műanyagízű lekvár. Nos, ezt biztos nem a felföldi olasz falvak öreg talján anyókái főzik a kötényükbe frissen szedett erdei gyümölcsből, bükkfa tüzén rotyogó mázas edényben kavargatva, hanem nagyrészt az XY Chemikalien GmbH. laborjaiban "terem"...

Wifi természetesen van, amit jó pár, a kávézóba beköltözött digitális nomád ki is használ. Nekem úgy tűnik nem volt vele szerencsém: a pultoslány figyelmeztetésével összhangban egy átmeneti üzemzavar miatt teljesen használhatatlannak bizonyult...

A hangulatra panasz nem lehet, hagyományos kávéházi. A berendezés elég eklektikus, de ízléses, az egész hely viszont (a vendégek nagy száma miatt) egyszerűen szűk.

Külön piros pont jár azért, hogy az összes helyiség nemdohányzó, így a Madách-féle fulladásos baleseteket el lehet kerülni. Titkos beszélgetésekhez nem ajánlom a galérián található asztalokat, a régi épület boltíves belső tere miatt ugyanis a földszinten is kiválóan hallható minden szó.

A Costában természetesen megkérik a minőség árát, egy átlagos kávé 500Ft körül van. Ezen a színvonalon ez normálisnak mondható.

A WC teljesen kifogástalan volt, elsőre megtalálni viszont nem könnyű, mert egy kisebb folyosó-labirintus végén található.

Gondolkoztam, mit kapjon a Costa: hármas és négyes között vacilláltam, de a linzerrel egyértelműen a hármas felé billen a mérleg nyelve. Legyen egy hármas fölé, ahogy egy, mindenkinél felnőttkorra szépemlékűvé előlépett osztályfőnök mondaná. A fő szempontokat tekintve (kávé, kiszolgálás) a kávézó nagyon magasra teszi a lécet, de az összképet rontja a zsúfoltság, a ma már alapnak számító wifi használhatatlansága és egyéb, fent részletezett érthetetlen kellemetlenség.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika kávézó önkiszolgáló

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr391632582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása