HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Kincs a barlang mélyén - Szezám Büfé (Gyros Barlang) a Baross utcában

2010.01.16. 21:00 HuPiedone

Na hol lehet kapni Budapest legjobb gyrosát a Szeráj (lesz még róla szó) után? A "nyócker" közepén, a Gyros Barlangban.

Szezám Büfé (volt Gyros Barlang)
1082 Budapest, Baross utca 81. (a körút felől jőve a jobboldalon, a Horváth Mihály tér és a Szigony utca között)
1/334-0913 (forrás)

Legutóbbi látogatás ideje: 2009. december

Piedone: Szezám BüféA görög stílusú "Gyros" táblához képest a néhány négyzetméteres helyiségben egy idősebb arab-forma pali várja a vásálókat. Töri a magyart, nagyon jó fej.

A gyros pedig egyszerűen kitűnő. Bár két nyárson sülhet a hús, én mindig csak az egyiket láttam üzemben, mindig csirkével. Nem nagyon szoktam csirkehúst enni, de itt kipróbáltam... És azóta is rendszeresen visszajárok. A választási lehetőség tehát nem túl nagy, viszont nem is hiányzik. Mindezek mellett egyébként van még egy-két más ételt is, de azokat még nem próbáltam.

Az arab úgy rakja össze a gyrost nagy műgonddal, ahogy csak a legnagyobbak tudják: homogénre sikerül. Azaz először beleszed némi húst az aljára, majd rárak zöldséget, végül ráönti a joghurtos mártást. Ezt pedig megismétli. Így egyenletesen eloszlik a "töltelék", nincs az, hogy először végigrágjuk magunkat a zöldön, majd jön az erőteljes hús.

Az előmelegített, megpirított pitában minden egyensúlyban van: tökéletesen karakteresen, de nem eltúlzottan fűszerezett, megfelelően átsütött hús dominál, amit remekül kiegészít a bőséges zöldség, végül mindezt keretbe foglalja az öntet. Arról nem is beszélve, hogy a gyros műfaja meg is testesíti a tökéletes ennivalót: hiszen van benne gabona, hús, zöldség, tejtermék.

Lehet csípős szószt is kérni, de én ettől mindenkit óva intenék. Hacsak nem akarjuk átégett hasfalunkon keresztül kilyuggatott belsőségeinket szemrevételezni, ne kérjünk belőle. Megfoszt a gyros ízélményének élvezetétől és még vérnyomásunkat is veszélyes magasságokba emeli.

A gyrost elvihetjük, vagy helyben is megehetjük az oldalsó pultokon, a hat szék egyikén ülve. Ez utóbbi esetben egy tálkát kapunk ennivalónk alá, amit egyébként is meglepően egyszerű öltönykompatibilisen elfogyasztani, ugyanis azt egy paraszthamburgereknél megszokott nejlon "tasakban" adják át.

Egy adag 600Ft, amit akár még sokallhatnánk is egy gyrosért. Azt mondanám, hogy az ár rendben van, az ár/érték arányt viszont nehezen lehet felülmúlni.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

1 komment

Címkék: kritika gyros gyorsétterem gyros barlang

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr981627116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roxy14 2010.09.17. 16:50:59

Amit soha nem gondoltam volna,hogy én valaha egy falatot is egyek piacon, nem beszélve mondjuk a Józsefvárosiról. És mit ad Isten? Életünk eddig legjobb gyrosát ott ettük...(Nem tudom már megmondani melyik helyen, úgy a középtájon volt,de sajna már jó régen úgy 7-8 éve lehetett)
süti beállítások módosítása