HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Fecske Presszó

2010.04.14. 18:36 HuPiedone

A budapesti Szabó Ervin Könyvtár tőszomszédságában van egy házak közé beékelődött kis tér. Itt két kávézó is található: az egyik a Fecske Bisztró, a másik a Prága Kávézó. Az előbbi esetében én úgy emlékeztem, hogy azt a helyet korábban Kotyogónak hívták, ilyen néven pedig többször jártam is ott. Kicsit utánaolvasva kiderül, hogy valóban történt egy név- (és talán tulajdonos-) változtatás. Maradt viszont továbbra is ugyanaz a kellemes hangulatú, egész jó vendéglátóhely, diákoknak teremtve.

Fecske Presszó
1085 Budapest, Baross u. 10.
1/318-0091
fecsketerasz.hu

Utolsó látogatás ideje: 2010. március

A forgalomtól igen zajos környék szintje alatt, a boltíves alagsori szinten leljük meg a helyet, de azért eltéveszteni nem fogjuk, ugyanis az utcafronton szép nagy sárga táblák hirdetik, hogy "ide jöjjenek!" Még Kotyogóként igényes székeken, nagy napernyők alatt a téren is helyet lehetett foglalni nyaranta, nem tudom, ebből a Fecske mennyit őrzött meg.

A Fecske majdnem értékelhetetlen maradt, mert a pincérek jó darabig hagyták, hogy akklimatizálódjak, de a bűvös 15 perces limit határánál megérkeztek felvenni a rendelést. Ezek után a kiszolgálásra már semmi panasz nem lehetett, a pincérek készségesek és gyorsak voltak.

Kezdésnek természetesen tejeskávét kértem, ami kitűnő volt. Ettem ezen kívül egy ún. "Káposztás-csülkös bablevest", mert valamilyen egytálételre vágytam. Ez már meglehetősen felejthetőre sikerült: a bab többnyire kemény maradt, húst a leves csak mutatóba tartalmazott, és az ízélmény is elég gyenge volt. Megpróbálkoztam egy palacsintával, ami már hozott egy megfelelő szintet, a túrós finom, a lekváros a műlekvár miatt kevésbé. A (gondolom) saját készítésű túrógombóc viszont remek.

A hely nagyon hangulatos, retró stílusú berendezéssel rendelkezik. Dohányzók és nemdohányzók rendesen el vannak szeparálva, így ez utóbbiakhoz nem ér el a füst. Sajnos a Fecske érdekesebb része, a nagyobb, külső terem a dohányosoké - nyilván azért, mert szemmel láthatóan több az ilyen vendég. Wifi természetesen van és rendesen működik, a mosdó pedig kulturált.

A Fecske Presszó nevével ellentétben jóval több egyszerű presszónál, valahol a kávéház és a kisvendéglő között helyezném el. Jellege laza, fiatalos kávéházi, de étlapja egy vendéglőhöz is elég választékos. Árkategóriája hasonló a környék vendéglátóhelyeihez, ár/érték arányban az említett hibák miatt a gyengébb felé húz. Visszatérős kategória, de a felsorolt egyszerűbb ételek tekintetében nem alakít nagyot. Később talán rendkívüli merészséggel mást is kipróbálok, ami majd változtat jelenlegi véleményemen.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (2/5)

1 komment · 1 trackback

Címkék: kritika kocsma étterem vendéglő kávézó

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr701920370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fecske presszó 2010.11.03. 15:45:07

Helyszín: 1085 Bp., Baross u. 10. Látogatás: 2010. január 9. 18:30-23:00 > Hány felejthetetlen tivornya színtere, mikor bölcsész lányok vetkőznek melltartóig, férfiak fecskéig. Adat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tytyke 2011.03.15. 09:22:47

Egyszer ettem itt húslevest. Nem nagyon ízlett és drága volt (800). A benne lévő gomba kemény volt, a marhahús meg mócsingos...
süti beállítások módosítása