HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

A halott hal második halála a Hal-Álomban

2011.08.16. 10:11 HuPiedone

A sült haltól, kivéve az autentikus, délelőtt még a tóban lubickoló balatoni hekket, összefut a nyál a számban. Így a halsütödéknél rendszeresen elcsábulok, hogy aztán a felfokozott vágyak fűtötte ábrándokat többnyire a keserű kiábrándulás kövesse. Mint a balatonszemesi "Hal-Álom" nevű műintézmény esetében is. Pedig ajánlották. Többen. Meg még a "Magyar Konyha" is beválogatta a top 10 balatoni halsütöde közé (bár az ő döntésük biztos le volt zsírozva egy jó adag pontyszalonnával).

Negatív kritika, amiben ajánlok három jó helyet!

tovább »
szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: balaton kritika hal büfé halsütöde hal álom

Földes Józsi konyhája - Villámkritika

2011.07.29. 13:11 HuPiedone

Földes Józsi konyhájában mindig a végletekig tisztességes ételeket főznek, és egyáltalán nem cél a magas gasztronómia fellegvárainak ostromlása. Megbízható, kulturált, bármely napra. Ahol a falra kiakasztott képeken is szereplő névadó gyakran látható.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika vendéglő földes józsi konyhája villámkritika

Castro Bistro - Villámkritika

2011.04.02. 14:19 HuPiedone

Már sokszor voltam a Castroban, mert az étel korrekt áron is mindig kiváló. Bátor lépéssel a nemdohányzó rész dohányzótól való szeparálását úgy oldották meg, hogy az egy teljesen külön helyiség, külön bejárattal, külön pulttal.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika vendéglő kávézó villámkritika castro bistro

Király Pizzéria Pécsett - villámkritika

2011.03.16. 23:39 HuPiedone

Ezúttal egészen a mediterráneumig, Pécsig megyünk a kajáért: nempizza egy pizzériában. Ide menni fogunk többször is! Villámkritika.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika király vendéglő pizzéria bodag villámkritika pizzéria és snack bár

Az Olasz Kultúrintézet kávézója - villámkritika

2011.03.14. 13:48 HuPiedone

Az új villámkritika típusú bejegyzéseknek két előnye van: én kevés időt töltök a megírásukkal (próbálok mindent a lehető legrövidebben leírni), ti pedig kevés időt töltötök az elolvasásukkal. Mindeközben azért remélem e lájkolásos világunkban fontos lényeg kiderül belőlük: azaz, hogy ajánlom-e az adott helyet, vagy nem.

Ezt ajánlom. Az Olasz kultúrintézet egy leválasztott lépcsőjén (!!!) helyet kapott kávézó egyedülálló hangulattal és jóféle olasz betermelnivalókkal várja vendégeit. Szieszta idején is.

tovább »
szerintem: (3/5)
szerintetek: (4/5)

4 komment

Címkék: kritika kávézó villámkritika olasz kultúrintézet kávézója

Kocsma a pokolból - Heller's Pub

2010.12.22. 12:25 HuPiedone

Még jó, hogy Joseph Heller nem vetődik ide, felkelvén sírjából, mert biztos fel lenne háborodva, hogy ez a hely az ő nevét (is) viseli. A Heller's Pub egy elsőséget mindenképpen megszerzett: ezen blog kisszámú bejegyzéseinek sorában elnyerte az első bukás címét, azt is csak azért, mert "értékelhetetlen" kategóriát nem vezettem be.

tovább »
szerintem: (1/5)
szerintetek: (2/5)

11 komment

Címkék: kritika pub kocsma étterem vendéglő hellers pub

Célba talál - Schieszl Vendéglő és Borház

2010.12.19. 10:28 HuPiedone

A Michelin étterem-kalauzában a három macaron azt jelenti, hogy az adott vendéglő kiválósága még külön utazást is megér. Finnyás belpestiek a világ végének tartják a Nagy-, de inkább a Kiskörúton kívüli területeket; a budakalászi Schieszl meglátogatása mégis nekik is ajánlható. Életem egyik legnagyszerűbb gasztro-, vagy inkább vendéglátóipari élménye ugyanis ehhez a vendéglőhöz kötődik.

tovább »
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

2 komment

Címkék: kritika étterem vendéglő schieszl vendéglő és borház

A Gasztro.miner-en is

2010.12.17. 11:20 HuPiedone

A blog felkerült a gasztro.miner.hu gasztroblogok feedjeit aggregáló gyűjtőoldalra. Köszönet érte!

Ezen blog bejegyzései a gasztro.miner.hu/szakacskonyv/blogger/ifjgourmand.blog.hu címen fognak megjelenni.

Napokon belül két új kritikával jelentkezem, a skála két szélén elhelyezkedő hellyel. Stay tuned.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro.miner

Még van rajta reszelnivaló - Ráspi Étterem

2010.06.21. 12:26 HuPiedone

Alig két hónap alatt új bejegyzés! (Ezt elküldtem már pénteken, de a publikál gomb helyett csak a mentésre nyomtam...) Nem kell félni, nem fulladtam bele egy jól sikerült tojáshabba, egyszerűen nem volt érkezésem bejegyzéseket írni, pedig lenne már pár...

Íme a Ráspi. A jópofa nevű vendéglő (a Ráspi egyébként a tulajdonos beceneve) az utóbbi időben hírnevet szerzett magának ínyenc körökben, a bejáratánál kifüggesztett kritikák némelyike egyenesen Magyarország legjobb vendéglőjének nevezi. Szerintem ez azért túlzás, a Ráspi konyhájából egy alapvető „fűszer” úgy tűnik hiányzik, de azért valóban elég színvonalas a hely. Hogy mi is az a bizonyos hiány? Mindjárt kiderül.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

2 komment

Címkék: kritika ráspi étterem vendéglő

Fecske Presszó

2010.04.14. 18:36 HuPiedone

A budapesti Szabó Ervin Könyvtár tőszomszédságában van egy házak közé beékelődött kis tér. Itt két kávézó is található: az egyik a Fecske Bisztró, a másik a Prága Kávézó. Az előbbi esetében én úgy emlékeztem, hogy azt a helyet korábban Kotyogónak hívták, ilyen néven pedig többször jártam is ott. Kicsit utánaolvasva kiderül, hogy valóban történt egy név- (és talán tulajdonos-) változtatás. Maradt viszont továbbra is ugyanaz a kellemes hangulatú, egész jó vendéglátóhely, diákoknak teremtve.

tovább »
szerintem: (3/5)
szerintetek: (2/5)

1 komment · 1 trackback

Címkék: kritika kocsma étterem vendéglő kávézó

Alkotóbarlang - Odeon Kávézó

2010.03.28. 14:40 HuPiedone

A néhai kis "művészmozik" közül sokan bezártak, néhányuk pedig sikeresen átmentette magát az új évezredbe. A recept nem is olyan bonyolult: kávézót kell nyitni, ahol jól el lehet üldögélni. Ezt találta ki az Odeon tulajdonosa is, és milyen jól tette.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: odeon kávézó

A füredi Karolina

2010.02.23. 19:20 HuPiedone

Próbálom megállni, nehogy giccses áradozásba torkolljon a bejegyzés. Szerencsére azonban ez egy blog, így nem kell az objektivitás kétes értékű zászlaját lobogtatnom: a Karolina egyszerűen szuper.

tovább »
szerintem: (5/5)
szerintetek: (2/5)

5 komment

Címkék: balaton kritika cukrászda kávézó karolina

Letisztult dolce vita - Osteria

2010.01.30. 15:00 HuPiedone

Sallangmentes elegancia, mintaszerű kiszolgálás és kitűnő konyha, laza felsőkategória. Ez az Osteria.

tovább »
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika olasz étterem vendéglő osteria

Laposra taposva - Bécsiszelet Vendéglő

2010.01.22. 12:00 HuPiedone

Vasárnapra a kötelező magyar menü: rántott hús, krumplipüré, uborkasaláta. Esetleg még az egész előtt egy jó húsleves. Nincs is ezzel semmi baj, ha jól csinálják, de a rántott húst is simán el lehet rontani. Ez ha otthon történik, akkor nem annyira tragédia, nagyobb a probléma, ha egy vendéglőben. Egy bécsiszelet vendéglőben.

tovább »
szerintem: (3/5)
szerintetek: (4/5)

4 komment

Címkék: kritika étterem vendéglő rántott hús bécsiszelet vendéglő

Kincs a barlang mélyén - Szezám Büfé (Gyros Barlang) a Baross utcában

2010.01.16. 21:00 HuPiedone

Na hol lehet kapni Budapest legjobb gyrosát a Szeráj (lesz még róla szó) után? A "nyócker" közepén, a Gyros Barlangban.

tovább »
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

1 komment

Címkék: kritika gyros gyorsétterem gyros barlang

Kávéból olasz - Costa Coffee

2010.01.14. 17:51 HuPiedone

Nem is olyan rég nyitott meg a Costa kávézó az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út sarkán, sajnos egy igen jó antikvárium helyén. Nem vagyok nagy híve a nagy kávézó-láncoknak (nálunk nincs is túl sok), de el kell ismerni, kávét főzni tudnak. Annak idején a Costa Coffee története az olasz Costa testvérekkel kezdődött, a kávéjuk így talán valóban finom is lesz, mondhatnánk. Az.

tovább »
szerintem: (3/5)
szerintetek: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika kávézó önkiszolgáló

Megpihenni fapadokon - Gyulakeszi Autóspihenő

2010.01.13. 17:25 HuPiedone

A Gyulakeszi Autóspihenő (sic!) története minden magyar mikrovállalkozó amerikai álma. Mert a büfé-kategóriában is létezhet távollátó üzletpolitika és töretlen fejlődés, ebben pedig nincsen semmi csodálatos.

tovább »
szerintem: (4/5)
szerintetek: (2,5/5)

3 komment

Címkék: kritika gyorsétterem önkiszolgáló

Churchill beájulna - Jonh Bull Automobile Pub

2010.01.12. 13:24 HuPiedone

Történt egyszer, hogy a Maros helyett (aznap éppen ötkor zárt, és erre nem számítottam) az ugyanazon utca végén található John Bull Pubba sikerült betérnem. A hellyel ezúton kialakult kapcsolatunk valószínűleg meg is fog rekedni ezen a szinten...

tovább »
szerintem: (3/5)
szerintetek: (3/5)

7 komment

Címkék: kritika pub kocsma vendéglő jonh bull automobile pub

Az ember tragédiája Örkény-abszurdban - Madách Kávézó

2010.01.12. 13:08 HuPiedone

Gyalog többször elmentem a Madách kávézó előtt, mielőtt betértem volna. Csendes, kellemes hangulatú helynek tűnt, pont olyannak, ahova az ember beül egy-két-sok órára, ha például digitális nomádként a laptoján akar valamit ügyködni. Ez utóbbinak alapfeltétele a wifi, amit nagybetűkkel hirdet egy matrica a bejárati ajtón, tehát ez is megvolt, így egyszer be is mentem.

tovább »
szerintem: (2/5)
szerintetek: (1/5)

4 komment

Címkék: kritika kávézó madách kávézó

A kávéról - gondolatok

2010.01.12. 13:04 HuPiedone

Nem kritika - gondolatok. Milyen a jó kávé? Alapfokon.

2 komment

Címkék: kávé gondolatok

Értékelési irányvonalak

2010.01.12. 13:01 HuPiedone

Az alábbiakban leírnám, hogy mik azok a szempontok, amik alapján egy-egy vendéglátóhelyet értékelek. Ezekre - az egyes vendéglők összehasonlíthatósága miatt - mindig próbálok odafigyelni. Hasonlóan egyes információkat minden egyes kritikámnál meg szeretnék adni az alanyról, mert azok az esetleg odalátogatók számára hasznosak lehetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: irányvonalak

Beköszöntő

2010.01.12. 13:00 HuPiedone

Ez gasztroblog, vagy ez mi ez? Nos, ez valóban valami olyasmi. Egy húszéves - bármiféle előképzettség és különösebb kulináris műveltség nélkül - mindenfelé betér egy vendéglőbe, hogy csillapítsa éhségét és szomjúságát. Ide pedig leírja, hogy mennyire volt megelégedve. Az elnevezésben szereplő "gourmand"-t is tessék tehát humornak, nem nagyképűségnek venni.

Remélhetőleg mindeközben nem lesz túl modoros :-).

2 komment

Címkék: bekoszonto