HTML

Ifj. gourmand

Egy ifjú gourmand jókat eszik, iszik, és mindenről leírja a véleményét. Közben pedig szeretne igazi ínyenccé válni.

Utolsó kommentek

Király Pizzéria Pécsett - villámkritika

2011.03.16. 23:39 HuPiedone

Ezúttal egészen a mediterráneumig, Pécsig megyünk a kajáért: nempizza egy pizzériában. Ide menni fogunk többször is! Villámkritika.

Király Pizzéria és Snack Bár
7621 Pécs, Király u. 1.
72/210-101 (forrás)

Látogatás ideje: 2011. március

Pécs tényleg egész délvidéki hangulatú hely, ahol az utcák vendéglőiben már megindult a kiüldögélés. A Király utca hasonló nevű helyébe érdemes kint is, bent is beüldögélni, mert a pizzatésztájuk felejthetetlen.

Nagyképűen a legfinomabbként hirdetik a pizzájukat, amit cáfolni nem tudok, csak kicsit erősíteni az állításon: nem pizzát ettem ugyanis náluk, hanem úgynevezett bodagot. Ez egy (gyanúsan) pizzatésztából készített, (gyanúsan) kemencében sütött "batyu". Nyálelválasztás-indító pirult tésztáján sajt, omlós, gőzölgő belsejében kolbász, illatos hagyma és megint sajt. A maga nemében a megtestesült, megérlelt, letisztult tökéletesség. Energiatartalma elegendő Budavár bevételéhez. Szuronnyal. Rohamra.

Pizzát majd legközelebb... Húsok (grilltál) jó átlagosak, a melléjük járó sült burgonya, saláta és mézes-csípős szósz érthetetlenül remek. Kiszolgálás, mosdó, árak rendben.

Ajánlom!

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika király vendéglő pizzéria bodag villámkritika pizzéria és snack bár

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr292745615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása